ثبت موسسه در قم

 

ثبت موسسه

ثبت موسسه هم مثل ثبت شرکت و ثبت برند، فرآیند اینترنتی دارد و باید صفر تا صد مراحل را اینترنتی طی کنید. ثبت موسسه مثل ثبت شرکت و برند، شرایط و مدارکی دارد که شخصیت های حقیقی و حقوقی متقاضی ثبت موسسه، باید آن ها را تقدیم مرجع ثبت که قوه قضاییه است، بکنند. بهتر است که فرآیند ثبت موسسه را به شرکت های ثبتی و حقوقی خوش نام مثل هلدینگ ملاصدرا، برون سپاری کنید تا در اسرع وقت با بهترین هزینه و شرایط، خدمات ثبت موسسه را دریافت کنید.

در این گفتار، شما را با آنچه درباره شرایط و مدارک ثبت موسسه باید بدانید، آشنا می کنیم. اگر با پرسشی روبرو شدید، در انتهای این گفتار سایت ثبت قم به اشتراک بگذارید.

با ما همراه باشید.

ثبت موسسه از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها

در ابتدای گفتار عرض کنیم که ثبت موسسه از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه راه اندازی شده صورت می گیرد و باید مدارک مورد نیاز در این سامانه به دقت بارگذاری شود. آدرس سامانه جامع ثبت شرکت در نشانی: irsherkat.ssaa.ir در دسترس است. برای تاسیس هر نوع شخصیت حقوقی، بایستی به سامانه اداره ثبت شرکت ها در نشانی بالا رفته و مراحل ثبت را دنبال کنید.

ثبت موسسه آموزشی، ثبت موسسه فرهنگی، ثبت موسسه مشاوره، ثبت موسسه خیریه، ثبت موسسه غیر تجاری، همه شرایط و مدارک مخصوص به خود دارد که بهتر است کلیه مراحل، زیر نظر وکلای مجرب و کارشناسان با تجربه ثبت موسسه انجام شود تا سهامداران و مدیران، در آینده متضرر نشوند.

مراحل ثبت موسسه

ثبت موسسه مراحلی دارد. در نخستین گام، لازم است که نوع موسسه مورد نظر خود را مشخص کنید. متناسب با اهدافی که مد نظر شما و سهامداران و هیات موسسان است، نوع موسسه باید مشخص شود. با مشخص کردن نوع موسسه، می توانید از شرایط دریافت تسهیلات مالی و اعتباری و هم چنین مشوق ها و معافیت های مالیاتی و قانون مربوطه و شیوه دریافت مجوزهای مورد نیاز برای فعالیت موسسه نیز، آگاه شوید.

نوع  موسسه مشخص می کند که موسسه و فعالیت هایش، دارای منافع مالی است یا خیر. بعضی از موسسات، به صورت غیر انتفاعی فعالیت داشته و سود مادی برای اعضاء آن در نظر گرفته نمی شود. موسسات نیکوکاری از این دسته موسسات هستند.

برای از انواع موسسات هم هستند که دارای سود بوده و درآمد سالانه دارند. مثل موسسات خدماتی و مشاوره مالیاتی و مشاوره کاریابی و اعزام دانشجو و مهاجرت. بنابراین، نوع موسسه گام اول است.

بعد از تعیین نوع موسسه و شیوه فعالیت آن در تهران یا سایر استان های کشور، بایستی مدارک ثبت را آماده کنید که در زمان بارگذاری در سامانه جامع ثبت شرکت ها، نیاز است. بهتر است این مدارک زیر نظر کارشناسان مجرب آماده شود. چون اسناد الزام آور و تعهد آور است.

 

مدارک ثبت موسسه

مدارک ثبت موسسه به شرح زیر  است:

  • اسناد هویتی هیات موسسان موسسه شامل شناسنامه و کارت ملی
  • تنظیم اساسنامه موسسه
  • تکمیل فرم های مربوط به درخواست ثبت موسسه
  • ارائه هر مدرک شناسایی برای اعضا هیات مدیره موسسه
  • ارائه کلیه مجوزهای لازم برای فعالیت موسسه متناسب با نوع و حوزه کاری که باید از مرجع ذیصلاح صادر شده باشد و به اداره ثبت شرکت ها تسلیم شود.
  • تکمیل اطلاعات درخواست شده در سامانه جامع ثبت شرکت ها.
  • تکمیل 5 نام فارسی و متناسب با فرهنگی ایرانی و اسلامی پیشنهادی برای موسسه مورد نظر که توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت های قوه قضاییه بررسی می شود.

دقت کنید که کلیه مدارک و شرایط توسط کارشناسان قوه قضاییه بررسی شده و در صورت تایید، لازم است مدارک درخواستی نیز به نشانی اداره ثبت شرکت ها، پست شود. اگر کلیه مدارک ثبت موسسه، مورد تایید کارشناسان قوه قضاییه قرار گرفت، امکان ثبت موسسه در دفاتر مربوطه فراهم شده و در آخرین گام، روزنامه رسمی ثبت موسسه در روزنامه رسمی قوه قضاییه منتشر می شود.

هر نوع آگهی ثبت موسسه و تغییرات و انحلال، در سایت روزنامه رسمی موسسه با شماره ثبت موسسه، قابلیت پیگیری و مشاهده توسط عموم را دارد.

چگونگی ثبت موسسه حقوقی

ثبت موسسه حقوقی، برای اشخاصی امکان پذیر است که دارای تحصیلات در این حوزه بوده و دفتر وکالت شخصی نداشته باشند. حداقل 2 نفر با این شرایط لازم است تا بتوانند نسبت به ثبت این نوع موسسات اقدام کنند. نکته ای که در ثبت موسسه حقوقی باید مطلع باشید آن است که حداقل 1 نفر از اعضا موسسه حقوقی بایستی حداقل 8 سال سابقه فعالیت به عنوان وکیل پایه یک دادگستری را دارا بوده و نباید دفتر وکالت جداگانه داشته باشد.

برای ثبت موسسه حقوقی، لازم است مدارک زیر تسلیم شود:

  • تنظیم و تکمیل اساسنامه موسسه حقوقی
  • تکمیل تقاضانامه ثبت موسسه حقوقی
  • ارائه کلیه مدارک شناسایی هیات مدیره موسسه حقوقی و شرکای موسسه حقوقی
  • ارائه کلیه مدارک تحصیلی مورد نیاز ثبت موسسه حقوقی. حداقل 1 نفر از اعضا هیات مدیره باید مدرک کارشناسی حقوقی داشته باشد.
  • نام فارسی برای موسسه حقوقی انتخاب و 3 نام به قوه قضاییه پیشنهاد شود. نام ها باید 3 سیلاب داشته باشد و عناوین لاتین نباشد.

 

ثبت موسسه آموزشی

درآمد موسسات آموزشی در ایران قابل توجه است. صنعت کنکور کارشناسی تا دکترا سبب شده تا موسسات آموزشی تحصیلات دانشگاهی در ایران، درامد قابل توجهی در طول سال داشته باشند. از طرفی، موسسات اموزشی که مسائل مدیریتی و حقوقی و برندینگ و دیجیتال مارکتینگ و آی تی را به عموم جامعه ارائه می دهند نیز درآمد قابل توجهی دارند.

لذا ثبت موسسه آموزشی، فرصت آفرین و درآمد زا است. هر نوع فعالیت علمی و آموزشی، زیر مجموعه موسسه آموزشی خواهد بود.

تاسیس و راه اندازی موسسات برگزار دوره های آموزشی آزمون سراسری کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و هم چنین تحقیقات علمی در سطوح ملی و بین المللی، تاسیس مدارس و دانشگاه های غیر انتفاعی، تاسیس موسسات آموزشی آزاد، تاسیس پژوهشکده ها و شرکت های دانش بنیان برای استفاده از تسهیلات مالی و معافیت های  مالیاتی دولتی، تاسیس موسسات آموزش زبان های خارجی و غیره، همگی موسسه آموزشی هستند.

برای تاسیس موسسات اموزشی فوق الاشاره، بایستی مجوز لازم را از نهاد صادر کننده مجوز اخذ کرد. مثلا وزارت آموزش و پرورش، وزارت تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی.

به منظور ثبت این موسسات، لازم است که مدارک زیر ارائه شوند:

  • ارائه مدارک شناسایی کلیه شرکا
  • تکمیل تقاضانامه ثبت موسسات آموزشی
  • تنظیم اساسنامه و امضا آن توسط کلیه شرکا
  • ارائه صورتجلسه مجمع موسسان
  • دریافت مجوزهای لازم که مربوط به نوع آموزش مورد نظر است.

شعبه قم هلدینگ  ملاصدرا آمادگی دارد تا هر نوع مجوز و گواهینامه لازم برای ثبت موسسه مورد نظر شما را در اسرع وقت با بهترین قیمت و شرایط اخذ کند تا فرآیند ثبت موسسه آموزشی شما تسریع و تسهیل شود.

در انتها، مدارک فوق باید به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود تا بررسی های مربوطه توسط بازرسین و کارشناسان قوه قضاییه انجام شود. در صورت تایید کلیه مدارک ارسال شده، لازم است که آگهی ثبت موسسه آموزشی در روزنامه های کثیرالانتشار و روزنامه رسمی قوه قضاییه چاپ شود.

ثبت موسسه فرهنگی

ثبت موسسه فرهنگی مثل ثبت شرکت با مسئولیت محدود، از انواع محبوب و پر طرفدار ثبت موسسه در ایران است. اگر قصد دارید موسسه ای ثبت کنید،  ثبت این نوع موسسه، خالی از لطف نیست. شما می توانید در زمان ثبت موسسه، مشخص کنید که موضوع فعالیت موسسه در یک حوزه یا چند حوزه باشد. مثلا فقط موسیقی باشد یا آموزش نقاشی و رمز ارز هم باشد.

به منظور ثبت موسسه فرهنگی باید شرایط زیر را در نظر داشته باشید. دقت کنید که اضافه کردن هر عنوان به موضوع موسسه فرهنگی، نیازمند اخذ مجوز مربوطه از نهادهای مرجع است مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا وزارت آموزش و پرورش.

  • تعداد اعضاء هیات مدیره موسسه فرهنگی باید مشخص باشد. اگر قرار است که موسسه فرهنگی با چند حوزه کاری تاسیس کنید، 3 نفر عضو و در صورتی که خواهان ثبت موسسه فرهنگی با یک حوزه فعالیت هستید، 2 نفر عضنو هیات مدیره لازم است.
  • شرایط سنی مناسب برای ثبت موسسه را در نظر داشته باشید. افراد متاهل باید 25 سال به بالا وافراد مجرد نیز 27 سال به بالا باشند.
  • مدرک تحصیلی موسس موسسه فرهنگی باید لیسانس یا معادل آن از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی معتبر داخل یا خارج از کشور باشد.
  • عدم سوء پیشینه متقاضی و همکارانش نیز باید برای ثبت موسسه فرهنگی ارائه شود.

متقاضی ثبت موسسه فرهنگی، باید مدارکی ارائه کند که نشان گر این واقعیت باشد که فعالیت فرهنگی و هنری داشته است. حتما این موضوع در اداره موسسه، نقش آفرین است. در زمان ثبت موسسه فرهنگی، نوع فعالیت را مشخص کنید. فعالیت یک موسسه فرهنگی در قالب 2 دسته اصلی است. یکی فعالیت عمومی مثل تالیف و چاپ کتاب و دیگری فعالیت های خصوصی مثل تولید و چاپ مجله تخصصی و توزیع فیلم و امثالهم.

فعالیت در بخش عمومی و اختصاصی نیازمند اخذ مجوزهای لازم است. کلیه مجوزهای مورد نیاز ثبت موسسه را کارشناسان هلدینگ ملاصدرا شعبه قم اخذ می کنند. لذا نگران پیش نیازهای ثبت موسسه فرهنگی نباشید.

ثبت موسسه مشاوره

موسسات مشاوره مثل موسسات حقوقی و موسسات آموزشی، ار پر رونق ترین موسسات در ایران هستند و یکی از فرصت های کارآفرینی در کشور به شمار می روند. هر گونه ارائه فعالیت در زمینه مشاوره تحصیلی و روانشناسی، نیازمند اخذ مجوز مربوطه بوده و مجموعه هایی که قصد دارند در این حوزه فعالیت کنند، می توانند نسبت به ثبت موسسه مشاوره اقدام نمایند.

بر این اساس لازم است که کلیه افراد هیات مدیره و شرکا، چند ویژگی مهم را دارا باشند که به شرح زیر است:

  • حداقل سن 35 سال با 8 سال فعالیت در این حوزه با 40 سال با 5 سال فعالیت در این حوزه.
  • داشتن مدرک دانشگاهی حداقل کارشناسی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در داخل و خارج از کشور در زمینه های روانشناسی، مشاوره، حقوق، مددکاری اجتماعی، فقه و مبانی حقوق اسلامی و امثالهم که با حوزه فعالیت موسسه تناسب داشته باشد.
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر و یا عدم سوء پیشینه یا سوء شهرت برای هر یک از اعضا هیات مدیره موسسه مشاوره.
  • قبولی در آزمون دریافت مجوز ثبت موسسه مشاوره در ایران.

اگر شرایط بالا را دارید، مدارک مورد نیاز باید برای ثبت به اداره ثبت شرکت ها ارجاع شود و توسط کارشناسان ذیربط بررسی گردد.

 

ثبت موسسه خیریه

به منظور ثبت موسسه خیریه در ایران، بایستی شرایطی داشته باشید. موسسات خیریه بخشی از ابزار توسعه مسئولیت های اجتماعی شرکت های ایران بوده و فواید زیادی برای شخصیت های حقوقی و هم جامعه دارد. موسسات خیریه در گروه موسسات غیر انتفاعی قرار گرفته و هیات مدیره و اعضا آن هیچ منفعت مالی از آن ها دریافت نخواهند کرد.

برای ثبت موسسه خیریه در ایران، بایستی اعضا هیات مدیره شرایط زیر را داشته باشند:

  • تابعیت ایرانی داشته باشند.
  • حداقل شرایط سنی 23 سال برای مدیرعامل و تمام اعضا هیات مدیره الزامی است
  • ارائه مدارک لازم برای اثبات دائمی بودن محل فعالیت
  • ارائه مدرک شناسایی حداقل کارشناسی برای 2 نفر از اعضا هیات مدیره و دیپلم برای مدیرعامل موسسه خیریه.
ثبت موسسه غیر تجاری

به منظور ثبت موسسه غیر تجاری، بایستی شرایطی لحاظ شود. منظور از اهداف غیر تجاری، این نیست که موسسه هیچ فعالیت تجاری نداشته باشد. بلکه فعالیت های اقتصادی، تنها هدف ایجاد یک موسسه نیست. بلکه این فعالیت های اقتصادی در کنار اهداف اصلی ثبت موسسه غیر تجاری شکل گرفته است. لذا، به دلیل متفاوت بودن اهداف تاسیس موسسه، این نوع مجموعه ها دارای تفاوت های ژرف و شگرف هستند.

موسسه غیر تجازی با اهداف گوناگونی ثبت شده و سودآوری در مجموعه های غیر تجاری، اصل اول نیست. اما در شرکت ها، سودآوری اصل اساسی است و پرهیز از زیان. از دیگر تفاوت های  اساسی موسسه و شرکت است. همانطور که شرکت ها دارای انواع مختلفی است، موسسه غیر تجاری نیز زیر مجموعه متنوعی دارد. برای تاسیس هر یکی از موسسه های غیر تجاری، باید فرآیند مخصوص به خود طی شود.

انواع موسسه غیر تجاری

موسسه غیر تجاری همان طور که گفتیم، انواع مختلفی دارد. موسسه های غیر تجاری بسیار گسترده بود و تقسیم بندی دارد. روال ثبت همه موسسه ها، یکسان است. اما در جزییات و مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسه مورد نظر، شاهد تفاوت هایی هستیم.

یکی از شیوه های تقسیم بندی موسسه ها، دسته بندی ان ها بر اساس نوع فعالیت است. این شیوه تقسیم بندی، برای موسسه ها اهمیت بسیاری دارد. موضوع فعالیت موسسه ها، باید غیر تجاری باشد.

موسسه های هنری، موسسه های آموزشی ، موسسه های خدماتی، موسسه های خیریه، موسسه های ورزشی، موسسه های حقوقی و موسسه حسابداری از جمله انواع موسسه ها هستند که متقاضیان ثبت این موسسه ها سالانه در حال افزایش است.

البته به غیر از این موارد موسسه هایی با موضوع فعالیت های دیگر نیز وجود دارد. هر یک از این موضوع ها که برای موسسات مطرح شد؛ دارای زیر مجموعه های مختلفی هستند. مثلا، همان طور که می دانید، موسسه های آموزشی یکی از گسترده ترین زیر مجموعه ها را دارا بوده و متقاضیان زیادی هم دارند.

موسسه آموزش زبان، موسسه آموزش موسیقی، موسسه آموزش نقاشی و موسسه های کنکور از زیر مجموعه موسسه های آموزشی هستند. این نوع موسسه ها همراه با اهداف آموزشی، به فعالیت تجاری نیز مشغول هستند.

ثبت موسسه انتفاعی و غیر انتفاعی

این موسسه دارای گروه موسس بوده و سود اخذ شده، بین اعضا گروه موسس بر اساس سهام آن ها تقسیم می شود. اغلب موسسه های آموزشی خصوصی، انتفاعی هستند. برای ثبت این موسسه باید مجوز لازم را ابتدا اخذ کرد. بدون وجود مجوز، امکان ثبت موسسه انتفاعی وجود ندارد.

موسسات غیر انتفاعی مثل مدارس هستند. سودآوری نباید هدف مجموعه باشد. موسسات خیریه معمولا موسسه غیر انتفاعی هستند.

مدارک و هزینه های ثبت موسسه

دو نسخه اساسنامه تکمیل شده، 2 نسخه تقاضانامه مهر و امضا شده، 2 نسخه صورتجلسه مجمع عمومی با موضوع ثبت موسسه و اخذ مجوزهای لازم برای ثبت موسسه، از جمله پیش نیازهای ثبت موسسه است. هزینه ثبت هم سالانه طبق تعرفه های قوه قضاییه متفاوت است. ثبت موسسه در سالی که این گفتار را مطالعه می کنید، از ثبت موسسه در سال بعد، ارزان تر است.

مخاطب گرامی

کارشناسان شعبه قم هلدینگ ملاصدرا آماده پاسخ به سوالات شما عزیزان درباره ثبت هر نوع  موسسه و شرکت و برند هستند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس

پیمایش به بالا
به بالا بروید